Cím: Budapest, II. ker. Garas u. 12. 1/1, 17-es kapucsengő

Telefon: 06 20 332 6301 vagy 06 1 213 5992

Szolgáltatásaim

Fül-orr-gégészet

Részletes fül-orr-gégészeti kivizsgálás (általános vizsgálat, daganatszűrés, góckeresés, mikrobiológiai tenyésztésre váladékvétel, tympanometria, mikroszkópos fülvizsgálat, stb.)után, ha az adott beteg, ill. betegség úgy kívánja, a „klasszikus” fül-orr-gégészetet alkalmazom, azonban, ha lehetőség van rá, elsősorban az „alternatív”, helyesebben komplementer gyógymódokat részesítem előnyben (lásd egyéb szolgáltatásaimat).

 

Gyakori, hogy első alkalommal „tűzoltás” folyik egy akut betegséggel kapcsolatban, de annak visszatérése, a szövődmények elkerülése érdekében már akkor is nagyon hasznosak a „szelíd” gyógymódok. Igyekszem a beteg érdekét szem előtt tartva a lehető legkevesebb megterhelést okozó, és a legteljesebb és leggyorsabb gyógyulást hozó terápiát kiválasztani.

 

Az elkerülhetetlenül szükséges műtétek előtt – melyet én már néhány éve nem végzek, de sok éves tapasztalataim alapján ajánlani tudok kollegákat lehetőség van fájdalomcsillapító és stresszoldó tartós akupunkturás fültűk behelyezésére, homeopátiás kezelésre, valamint olyan hipnoterápiás ülésre, mely nagyban megkönnyíti a műtét előtti / alatti / utáni stressz és fájdalmak elviselését, és felgyorsítja a gyógyulási folyamatot.

Fül-orr-gégészet
Gyermek fül-orr-gégészet

Gyermek fül-orr-gégészet

Praxisomban mindvégig foglalkoztam a gyermekek fül-orr-gégészeti ellátásával is egészen a csecsemőkortól. Nyugodt, békés, barátságos környezetben, kellő időráfordítással, szükség esetén játékkal oldom a gyermek feszültségét, félelmét.

 

Rendelőmben lehetőség van a középfül és a hallás állapotának objektív vizsgálatára (tympanometria) , és az arcüregek felszúrás nélküli kitisztitására (Proetz kezelés) is. Ez utóbbi a gyakran előforduló középfül eredetű halláscsökkenés, krónikus arcüreggyulladás, visszatérő köhögés esetén nagyon eredményes (természetesen felnőtteknél is végezhető). A kezelést megelőzően inhalálás és Bioptron lámpa kezelés fokozza a hatásosságot. Sajnos a gyermekeknél is néha elkerülhetetlen a műtéti megoldás, de a különböző alternatív gyógymódokkal, sokszor el tudjuk kerülni a beavatkozást.

 

Különösen homeopátiával érhető el igen jó eredmény a gyermekeknél, mivel ez nem csak a különböző, visszatérő fül-orr-gégészeti problémákat orvosolja, hanem az úgynevezett alkati szer megtalálásával egyéb betegségeket is tudunk gyógyítani, pl. emésztési vagy bőproblémák, immunitás gyengeség, magatartási és alvászavarok stb. Visszatérő betegségek esetén az immunitás megerősítésére nagyon hatásos a lézer-akupunktúra, melyet a legmodernebb, teljesen biztonságos, fájdalmatlan safe-infralézer készülékkel végzek, kúraszerűen, mivel a gyermekeknél a hagyományos, tűszúrásos akupunktúra nem jön szóba.

 

Nagyon nagy segítség a gyermekek krónikus megbetegedéseinek, tüneteinek gyógyításában a Recall Healing, melyről részletesebben az alábbiakban olvashat.

Akupunktúra

„Ahol a nyugati orvostudomány kezdődik, ott végződik az akupunktúra” szoktuk mondani. Ez alatt azt értem, hogy a tűszúrásos gyógymód minden olyan esetben nagyon hatásos, ahol még nem alakult ki szervi elváltozás, ill. ez esetben kiegészítő gyógymódként jön szóba. Legnagyobb számban allergiás betegeket kezelek így, nagyon jó eredménnyel. Míg a legtöbb ismert antiallergiás kezelés általában csak tüneti terápia, az akupunktúra képes a szervezet immunrendszerének helyes irányba való fordításával végleges gyógyulást is hozni, s megelőzni a komolyabb betegségek kialakulását.A kezelés jótékony „mellékhatása” az immunitás megerősödése a kórokozókkal szemben.

 

Emellett más szakterülethez tartozó panaszok kezelését is vállalom, természetesen részletes kivizsgálás után. Különösen jó eredményeket érek el fejfájások, alvászavarok, izületi panaszok, emésztőrendszeri problémák gyógyításában. A tűszúrásokat kiegészítem lézeres kezeléssel, köpülyözéssel, energiagyógyászattal.

 

Lehetőség van a „tartós fültűk” behelyezésére is, a teljes testkezelés mellett, vagy önállóan. Elsősorban fogyókúrázóknak ajánlható. Az akupunkturát gyakran együtt alkalmazom egyéb gyógyító eljárásokkal ( hipnoterápia, Bach virágterápia, homeopátia, energiagyógyászat, biorezonancia) rendkívül hatásosan.

Akupunktúra
Lézer akupunktúra

Lézer akupunktúra

Ha valamilyen okból a tűk használata nem lehetséges , vagy a paciens gyermek, allergia-kezelésre, immunitásjavításra és egyéb akupunkturás kezelésre alkalmas betegségeknél jól használható,illetve helyi izületi panaszok esetén van kiemelkedően jó hatása.

 

A legutóbbi években kifejlesztett lágy-lézer készüléket,a Safe Laser 500 infra készüléket használom , mely nagyon hatékony és biztonságosan használható. Gyulladáscsökkentő, fájdalomcsillapító és biostimulációs hatása miatt nagyon jó hatásfokkal használható, emellett a speciális optikai rendszere miatt – ellentétben a korábbi készülékekkel – szemre teljesen veszélytelen.

 

Helyileg alkalmas izületi sérülések,gyulladások, degenerativ elváltozások, izombetegségek, idegi fájdalmak (pl. övsömör után sokáig fennmaradó erős idegfájdalmak) műtét utáni fájdalmak, nehezen gyógyuló sebek, fogászati megbetegedések gyógyítására, a fogimplantatumok beépülésének felgyorsítására is.

Homeopátia

Ez egy olyan ismert és széles körben használt individuális terápiás módszer, melynek szerei a megfelelő rezgéseket bevive, a szervezet öngyógyító mechanizmusait stimulálják, ezáltal helyreállítják az egyensúlyt, az egészséget. (Tehát a nagyobb potenciák már nem tartalmaznak anyagot, csak rezgést, s ez az, ami miatt oly sok támadás éri. Érdekes, hogy az internet és a mobiltelefon korában nem tudjuk ezen a területen elfogadni, hogy a rezgés nem anyaghoz kötődik…) Figyelembe véve a módszer határait – csak akkor hat, ha a folyamat reverzibilis-nagyszerű gyógyulásokat érhetünk el vele, mind fizikai, mind lelki szinten, különösen, ha a tüneti szerek mellett megkeressük a beteg alkati szerét is. Mellékhatása nincs – leszámitva a th. kezdetén esetlegesen fellépő átmeneti állapotromlást, már újszülöttkortól alkalmazható.

 

Mivel a betegség tüneteit nem elnyomjuk, hanem az öngyógyító tevékenységet támogatjuk, a gyógyulás gyorsabb és tartósabb lesz, és gyakran tudunk olyan betegségeken is segíteni, amikor a nyugati orvoslás nem talál megoldást.

 

A klasszikus homeopátia mellett, vagy helyett szívesen használom a Schüssler féle szöveti sókat is, ami egy biokémiai módszer, mellyel – ingerterápiaként – fokozni tudjuk a táplálékból felvehető anorganikus sók mennyiségét.

 

A homeopatiás tanácsadás igénybe vehető Skype-on keresztül is.

 

 
Homeopátia
Bach virágterápia

Bach virágterápia

Virágesszenciákat használó természetes gyógymód, amivel célzottan és elsősorban a lelki működés zavarait tudjuk kezelni ( pl. félelmek, bizonytalanság, önbizalomhiás, szorongás, stb.) Ezáltal, természetesen jótékonyan befolyásoljuk a testi folyamatokat is.

 

Beszélgetés keretében , személyre szabottan választjuk ki azt a max. 6 virágesszenciát, ami az adott aciensnek az adott helyzetben a legmegfelelőbb.

 

Gyermekek is jól reagálnak rá, több kis paciensemnek könnyítette meg pl. az iskolakezdést, vagy segített egyéb problémákon.

Hipnoterápia, NLP

Mi is a hipnózis? Módosult tudatállapot, mely úgy jön létre, hogy relaxatióban tudatunkat befelé fordítjuk és koncentráljuk. Ekkor tudatalattink képekkel, szavakkal és érzésekkel segíteni tud nekünk. Segít, hogy jobban megértsük a bennünk zajló folyamatokat, feladatunkat. Tudni kell, hogy a tudatalattink a legjobbat akarja nekünk. Vigyáz ránk, sokkal jobban, mint a tudatunk. Ebben az állapotban mindent ő irányít. Az orvos csak annyira tudja befolyásolni, amennyit a tudatalattija megenged. Semmit sem fog elmondani, vagy tenni, amit nem akar.

 

Ebben a módosult tudatállapotban nagyrészt KIP-et ( = Katatim Imaginativ Pszichoterápa, más néven Leuner th.) alkalmazok. Ez egy hosszabb folyamat, mellyel fejleszteni tudja saját személyiségét. A személyiség általában nem fejlődik harmonikusan, – pl. a tudatos oldal elnyomja az ösztönéletet, a racionalitás az érzéseket. Emellett gyakran dolgozom NLP ( Neurolingvisztikus Programozás ) technikákkal, mellyel igen hatásosan, gyorsan lehet különböző problémákat megoldani. Rendkívül jól kiegészíti a pszichoterápiát a homeopátia, a Bach virágterápia, az asztrozofiai elemzés, és az egyéni családállítás.

 

Nagyon kedves partnerem és segítőtársam Zalai-Zempléni Zsófia, aki egy egyedülálló módszerrel, a Consciousness (tudatosság központú) Coachinggal dolgozik – több más tevékenységi területe mellett. (www.zemplenizsofia.com)

 

Alkalmazhatjuk a módosult tudatállapotot csak a test betegségeinek gyógyítására is, hiszen a legjobb gyógyítónk a saját tudatalattink. Különösen a pszichoszomatikus megbetegedések esetén igen hatásos  (ilyenkor szívesen kombinálom akupunkturával a kezeléseket).
Amennyiben arra van igény, szépen működik a hipnoterápia online (Skype) módon is.

 

Nagyon fontos a daganatos betegek pszichoterápiával való kezelése is, hiszen ezeket a súlyos betegségeket – csakúgy, mint a többit – mi magunk „csináljuk” magunknak, tudattalanul.

Hipnoterápia, NLP
BIOLOGIKA diagnosztika és gyógymód

BIOLOGIKA diagnosztika és gyógymód

A dr. Hamer által felfedezett és kidolgozott „Új Medicina” lényege az, hogy súlyos betegségeinket olyan konfliktusok okozzák, amelyeket válsághelyzetként, elszigeteltnek érezve magunkat élünk meg. Ekkor az agyunk vészintézkedéseket léptet életbe, melyek szervi elváltozásokat okoznak. Ezek helye és jellege attól függ, hogy a konfliktust miként éltük meg.

 

Ha a terápia során feltárjuk a betegség lelki eredetét, fény derül a kiváltó konfliktusra, azt tudatosítjuk és ezáltal feloldjuk, akkor a szervezet öngyógyító erői működni tudnak, beindul a helyreállítási szakasz, a betegség meggyógyul.

 

Ebben az esetben is az immunitás támogatása pszichoterápiával, homeopathiával, a lelki folyamatok feltárása hipnoterápiával nagyon komoly segítséget jelent. Gyakran régi, gyermekkori traumák vezetnek oda, hogy egy-egy konfliktust rendkivül súlyosnak élünk meg.

Recall Healing

A Biologika továbbfejlesztése, mely által tudatosságunkba emeljük azokat a történéseket, melyek miatt végül az adott pszichés konfliktus a testi megbetegedéshez vezetett.

 

Látjuk, hogy nem egyformán reagálunk a lelki megterhelésekre. Hasonló típusú drámák máshogyan betegítik meg az embereket, és van, akit sehogyan sem. Ennek oka a tudattalanunkban rejlik, amit életünk előző eseményei, az ún. Indítóprogram, ami a fogantatásunk előtti 9 hónaptól 1 éves korunkig tart, valamint a családfánk (egészen a dédszülőkkel bezárólag) alakít. Olyanok vagyunk, mint a jéghegy, csak 10%-ban vagyunk tudatosak. Ha a tudattalanban rejlő valódi okot fel tudjuk tárni, akkor a betegség értelmet nyer, és a gyógyulás gyakran meglepően gyorsan bekövetkezik.

 

Különösen hatásos és gyors ez a módszer gyermekeknél. Ilyenkor a szülőkkel – főleg az anyával –   dolgozunk.

Recall Healing
Aku tape kezelés

Aku tape kezelés

Az akupunkturát kiegészítő ( sz. e. helyettesítő) módszer, melynek során a részletes kikérdezésen alapuló meridián – diagnózis felállítása után a végtagokon lévő energiavezetékekre a megfelelő színű rugalmas szalagot ragasztjuk fel. Így annak túlműködését csillapítjuk, vagy hiánytüneteit rendezzük, ezáltal az adott meridián által befolyásolt szervek, szervrendszerek működése a harmonia, az egyensúly irányába mozdul. Természetesen ezt a kezelést is kúraszerűen kell alkalmazni.

 

A tape-technika nagyon jó hatású emellett a különböző akut vagy krónikus izületi betegségekre is, mert ezáltal az izületet tehermentesítve, mozgását javítjuk, fájdalmát csillapítjuk, gyulladását csökkentjük.

 

A lézerakupunkturával kombinálva kiemelkedően jó eredmények érhetők el.

Energetikai kezelés

Életem során többféle energia-átadási móddal kerültem kapcsolatba (Reiki, Arolo, Szellemgyógyászat, Pszi-sebészet, Kapcsolatteremtő gyógyítás, Quantum-gyógyítás). Számomra a legkedvesebb a Deeksha energia adása, bár úgy érzem, hogy a szeretetteli Univerzális Energia átadása a lényeg, bármilyen úton tesszük is azt.

Akkor használom önnállóan, ha a szervezetnek plusz energia kell ahhoz, hogy a benne lévő erők működni tudjanak, hogy öngyógyítás be tudjon indulni. Ez, ha a páciens gyenge, vagy nagyon beteg, akkor a homeopátia vagy az akupunktúra nem tud működni, hiszen mindegyik a saját erők használatával dolgozik.

Természetesen mindig áldásos hatása van, így gyakran kombinálom bármelyik általam használatos módszerrel.

Energetikai kezelés
Biorezonanciás vizsgálat és kezelés

Biorezonanciás vizsgálat és kezelés

A Magnet Space Quantum testelemző készülék alapja a szervezet által kibocsátott elektromágneses rezgés mérése és elemzése. Az eletromágneses hullámok, melyek az emberi szervezetből távoznak, pontosan utalnak az ember aktuális állapotára. A fájdalmatlan, rövid ideig tartó - gyermekeknél is alkalmazható – vizsgálatot követően 26 féle „tesztjelentést” kapunk, mely többek között kiterjed a szervezetben lévő nyomelemek, vitaminok, toxinok, aminosavak, nehézfémek mennyiségére, az egyes szervek, szervrendszerek, működési rendszerek állapotára.

 

A vizsgálat után, vagy anélkül is a biorezonanciás kezelés folyamán a testre tett (EKG-szerű) elektrodákon keresztül un. „ellenrezgéseket” jutatunk a szervezetbe, mely segíti az akut vagy krónikus betegségek leküzdését. (Pl. fájdalmak, allergia, idegesség, depressió, megfázás, influenza, gyulladások, stb).

 

Szintén használható önállóan vagy egyéb terápiákkal kombinálva.

Bemer elektromágneses terápia

A készülék a lehkisebb erek kitágításával és a nagyobb erek rugalmas mozgásának fokozásával egyedülálló értágító hatást fejt ki. Ezáltal a szervezet összes sejtje megkapja az optimális működéséhez szükséges oxygént és táőpanyagot, valamint a sejtszintű méregtelenítés is akadálytalan lesz.

 

A mikrokeringés javulásának hatására csökken a sejtek öregedése, javul az immunitás, javul az érzékszervek működése, fokozódik az izomerő. Amennyiben a sejtek működése még javitható és a folyamat visszafordítható javul a hallás, a látás, csökken a fülzúgás.

Bemer elektromágneses terápia