Cím: Budapest, II. ker. Garas u. 12. 1/1, 17-es kapucsengő

Telefon: 06 20 332 6301 vagy 06 1 213 5992

Szolgáltatásaim

Fül-orr-gégészet

Ezt a tevékenységemet most már teljes egészében a Budai Egészségközpontban végzem.

 

Részletes fül-orr-gégészeti kivizsgálás (általános vizsgálat, daganatszűrés, góckeresés, mikrobiológiai tenyésztésre váladékvétel, tympanometria, mikroszkópos fülvizsgálat, stb.) után, ha az adott beteg, ill. betegség úgy kívánja, a „klasszikus” fül-orr-gégészetet alkalmazom, azonban, ha lehetőség van rá, elsősorban az „alternatív”, helyesebben komplementer gyógymódokat részesítem előnyben (lásd egyéb szolgáltatásaimat).

 

Gyakori, hogy első alkalommal „tűzoltás” folyik egy akut betegséggel kapcsolatban, de annak visszatérése, a szövődmények elkerülése érdekében a továbbiakban nagyon hasznosak a „szelíd” gyógymódok. Igyekszem a beteg érdekét szem előtt tartva a lehető legkevesebb megterhelést okozó, és a legteljesebb és leggyorsabb gyógyulást hozó terápiát kiválasztani.

Fül-orr-gégészet
Gyermek fül-orr-gégészet

Gyermek fül-orr-gégészet

Praxisomban mindvégig foglalkoztam a gyermekek fül-orr-gégészeti ellátásával is egészen a csecsemőkortól. A kis pacienseket is a Budai Egészségközpontban tudom fogadni fül- orr-gégészeti vizsgálatra. 

 

Sajnos a gyermekeknél is néha elkerülhetetlen az antibiotikum, az egyéb gyógyszeres kezelés, esetleg a műtéti megoldás, de a különböző alternatív gyógymódokkal, sokszor el tudjuk kerülni a beavatkozást, illetve a betegségek kiújulását, szövődményeinek kialakulását.

Különösen homeopátiával érhető el igen jó eredmény a gyermekeknél, mivel ez nem csak a különböző, visszatérő fül-orr-gégészeti problémákat orvosolja, hanem az u.n. alkati szer megtalálásával egyéb betegségeket is tudunk gyógyítani, pl. emésztési, v. bőrproblémák, immunitás gyengeség, magatartási és alvászavarok, stb.

Visszatérő betegségek esetén az immunitás megerősítésére nagyon hatásos a lézer-akupunktura, melyet a legmodernebb, teljesen biztonságos, fájdalmatlan safe-infralézer készülékkel végzek, kúraszerűen.

Nagyon nagy segítség a gyermekek krónikus megbetegedéseinek, tüneteinek gyógyításában a Recall Healing, a biorezonanciás analizis és kezelés ,melyekről részletesebben az alábbiakban olvashat.

 

Nagyon nagy segítség a gyermekek krónikus megbetegedéseinek, tüneteinek gyógyításában a Recall Healing, a biorezonanciás analizis és kezelés, melyekről részletesebben az alábbiakban olvashat.

Lézer akupunktúra

A hagyományos, tűszúrásos akupunkturát már nem végzem, de bizonyos esetekben jól helyettesíti azt, és igen hasznos a lézer akupunktura, különösen, ha a paciens gyermek.

Allergia-kezelésre, immunitásjavításra és egyéb akupunkturás kezelésre alkalmas betegségeknél jól  használható, emellett  a helyi izületi panaszok esetén van kiemelkedően jó hatása, természetesen kúraszerű alkalmazásban.

 

A legutóbbi években kifejlesztett lágy-lézer készüléket, a Safe Laser 500 infra készüléket használom, mely nagyon hatékony és biztonságosan használható. Gyulladáscsökkentő, fájdalomcsillapító és biostimulációs hatása van, emellett a speciális optikai rendszere miatt - ellentétben a korábbi készülékekkel - szemre teljesen veszélytelen.

 

Helyileg alkalmas izületi sérülések, gyulladások, degeneratív elváltozások, izombetegségek, idegi fájdalmak (pl. övsömör után sokáig fennmaradó erős idegfájdalmak), műtét utáni fájdalmak, nehezen gyógyuló sebek, fogászati megbetegedések gyógyítására, a fog implantatumok beépülésének felgyorsítására is.

 

Mivel a lézerrel csak bizonyos számú pont kezelhető 1-1 alkalommal, nagy segítség a Healy készülék (ld. lejjebb) itt is, mivel kvantum – érzékelője révén  ki tudja mutatni, hogy melyik energia csatorna (meridián) érintett  az adott betegség kialakulásában, és minek a kezelése kell az egészség helyreállításához.

Lézer akupunktúra
Biorezonanciás vizsgálat és kezelés

Biorezonanciás vizsgálat és kezelés

A Healy Resonance  készülék egy speciális, az utóbbi években kifejlesztett német orvostechnikai eszköz, mely - az eddigi  biorezonanciás készülékektől eltérően – a kvantumérzékelőjével az  információs mezőhöz kapcsolódóan kérdezi le és választja ki a személyre szabott frekvenciákat. Több, mint 144 ezer frekvencia és 136 kezelőprogram áll rendelkezésére.

 

Tájékozódhatunk, hogy pl. milyen  vitaminokra,  ásványi anyagokra, aminosavakra van a szervezetnek szüksége, milyen homeopátiás szer, Schüssler só, vagy Bach virág esszencia a leghatékonyabb a számunkra pillanatnyilag, de információt ad a csakrák  működéséről is az aurafotón keresztül.

 

Kezelőprogramjai – kiegészítve a mikroáram sejtmegújító, harmonizáló hatásával – rendkívül hatékonyak  fájdalomcsillapításra, gyulladáscsökkentésre, immunitásjavításra, depresszióra, alvászavarokra, stb. Egyszóval nagy segítség testi, lelki és szellemi „kibillentségeink” egyensúlyba hozatalában.

Homeopátia

Ez egy olyan ismert és széles körben használt individuális terápiás módszer, melynek szerei a megfelelő rezgés bevitelével, a szervezet öngyógyító mechanizmusait stimulálják, ezáltal helyreállítják az egyensúlyt, az egészséget. (Tehát a nagyobb potenciák már nem tartalmaznak anyagot, csak rezgést, s ez az, ami miatt oly sok támadás éri. Érdekes, hogy az internet és a mobiltelefon korában nem tudjuk ezen a területen elfogadni, hogy a rezgés nem anyaghoz kötődik…)

 

Figyelembe véve a módszer határait – csak akkor hat, ha a folyamat reverzibilis - nagyszerű gyógyulásokat  érhetünk el vele, mind fizikai, mind lelki szinten, különösen, ha a tüneti szerek mellett megkeressük a beteg alkati szerét is. Mellékhatása nincs - leszámítva a terápia kezdetén  esetlegesen fellépő átmeneti állapotromlást. Már újszülöttkortól alkalmazható, várandósság alatt pedig gyakran ez az egyetlen hasznos  terápiás lehetőség.

 

Mivel a betegség tüneteit nem elnyomjuk, hanem az öngyógyító tevékenységet támogatjuk, a gyógyulás gyorsabb és tartósabb lesz, és gyakran tudunk olyan betegségeken is segíteni, amikor a nyugati orvoslás nem talál megoldást.

 

A klasszikus homeopátia mellett, vagy sz.e. helyett szívesen használom a Schüssler- féle szöveti sókat is. Ez egy biokémiai módszer, mellyel – ingerterápiaként – fokozni tudjuk a táplálékból felvehető anorganikus sók mennyiségét. Ennek szükségességét  a Healy készülék   számszerűleg is megadja.

 

A homeopatiás tanácsadás igénybe vehető Skype-on keresztül is.

 

 
Homeopátia
Bach virágterápia

Bach virágterápia

Virágesszenciákat használó természetes gyógymód, amivel célzottan és elsősorban a lelki működés zavarait tudjuk kezelni (pl. félelmek, bizonytalanság, önbizalomhiány, szorongás, stb.) Ezáltal, természetesen jótékonyan befolyásoljuk a testi folyamatokat is.

 

Beszélgetés keretében , személyre szabottan választjuk ki azt a max. 6 virágesszenciát, ami az adott paciensnek az adott helyzetben a legmegfelelőbb.

 

Gyermekek is jól reagálnak rá, több kis paciensemnek könnyítette meg pl. az iskolakezdést, vagy segített egyéb problémákon.

Hipnoterápia, NLP

Mi is a hipnózis? Módosult tudatállapot, mely úgy jön létre, hogy relaxacióban tudatunkat befelé fordítjuk és koncentráljuk. Ekkor tudatalattink képekkel, szavakkal és érzésekkel segíteni tud nekünk. Segít, hogy jobban megértsük a bennünk zajló folyamatokat, feladatunkat. Tudni kell, hogy a tudatalattink a legjobbat akarja nekünk. Vigyáz ránk, sokkal jobban, mint a tudatunk. Ebben az állapotban mindent ő irányít. Az orvos csak annyira tudja befolyásolni, amennyit a tudatalattija megenged. Semmit sem fog elmondani, vagy tenni, amit nem akar.

A transzállapotban – amit természetesen is átélünk elalváskor és ébredéskor  rövid ideig –  tudatosulhatnak olyan nagyon korai  érzések, történések az életünkből, sőt a magzati korból is, amire éber állapotban  nem emlékszünk. Ezáltal magyarázatot kapunk – talán érthetetlen- automatikus működési folyamatainkra, melyek eddig rontották életminőségünket,  fejlődésünket.

Ebben a módosult tudatállapotban nagyrészt KIP-et ( = Katatim Imaginativ Pszichoterápa, más néven Leuner th.) alkalmazok. Ez egy hosszabb folyamat, mellyel fejleszteni tudja saját személyiségét, mivel ez általában nem fejlődik harmonikusan, – pl. a tudatos oldal elnyomja az ösztönéletet, a racionalitás az érzéseket. Emellett gyakran dolgozom NLP ( Neurolingvisztikus Programozás ) technikákkal, mellyel igen hatásosan, gyorsan lehet különböző problémákat megoldani. Rendkívül jól kiegészíti a pszichoterápiát a homeopátia, a Bach virágterápia, és az egyéni családállítás. Egyre bővülő asztrozófiai és védikus asztrológiai tudásom nagyon sok segítséget ad a személyiség megismeréséhez, az életfeladat megértéséhez.

 

Alkalmazhatjuk a módosult tudatállapotot csak a test betegségeinek gyógyítására is, hiszen a legjobb gyógyítónk a saját tudatalattink. Különösen a pszichoszomatikus megbetegedések esetén igen hatásos a transzterápia.

 

Nagyon fontos a daganatos betegek pszichoterápiával való kezelése is, hiszen ezeket a súlyos betegségeket – csakúgy, mint a többit – mi magunk „csináljuk” magunknak, tudattalanul.

 

Nagyon kedves partnerem és segítőtársam Zalai-Zempléni Zsófia, aki egy egyedülálló módszerrel, a Consciousness (tudatosság központú) Coachinggal dolgozik – több más tevékenységi területe mellett. (www.zemplenizsofia.com)

 

Amennyiben arra van igény, szépen működik a hipnoterápia online módon is.

Hipnoterápia, NLP
BIOLOGIKA diagnosztika és gyógymód

BIOLOGIKA diagnosztika és gyógymód

A dr. Hamer által felfedezett és kidolgozott, majd követői által továbbfejlesztett „Új  Medicina” lényege az, hogy a betegségeinket – legyenek azok kevésbé, vagy nagyon súlyosak – olyan konfliktusok okozzák, amelyeket válsághelyzetként élünk meg, amikor lelkileg teljesen elszigeteltnek érezzük magunkat. Ekkor az agyunk vészintézkedéseket léptet életbe, melyek szervi elváltozásokat okoznak. Ezek helye és jellege attól függ, hogy a konfliktust miként éltük meg, mennyire éreztük súlyosnak, és mennyi ideig tartott.

 

Ha a terápia során feltárjuk a betegség  lelki eredetét, fény derítünk a – néha nem tudatos – kiváltó konfliktusra, azt tudatosítjuk és ezáltal feloldjuk, akkor a szervezet öngyógyító erői működni tudnak, beindul a helyreállítási szakasz, a betegség meggyógyul.

 

Ebben az esetben is az immunitás támogatása pszichoterápiával, homeopátiával, a lelki folyamatok feltárása hipnoterápiával,  a test és lélek harmonizálása biorezonanciával nagyon komoly segítséget jelent. Gyakran  régi, gyermekkori traumák vezetnek oda, hogy  egy-egy konfliktust rendkívül súlyosnak élünk meg.

Recall Healing

A Biologika továbbfejlesztése, mely által tudatosságunkba emeljük azokat a történéseket, melyek miatt végül az adott pszichés konfliktus a testi megbetegedéshez vezetett.

 

Látjuk, hogy nem egyformán reagálunk a lelki megterhelésekre. Hasonló típusú drámák máshogyan betegítik meg az embereket, és van, akit sehogyan sem. Ennek oka a tudattalanunkban rejlik, amit életünk előző eseményei, az ún. Indítóprogram, ami a fogantatásunk előtti 9 hónaptól 1 éves korunkig tart, valamint a családfánk (egészen a dédszülőkkel bezárólag) alakít. Olyanok vagyunk, mint a jéghegy, csak 10%-ban vagyunk tudatosak. Ha a tudattalanban rejlő valódi okot fel tudjuk tárni, akkor a betegség értelmet nyer, és a gyógyulás gyakran meglepően gyorsan bekövetkezik.

 

Különösen hatásos és gyors ez a módszer gyermekeknél. Ilyenkor a szülőkkel – főleg az anyával –   dolgozunk.

Recall Healing
Energetikai kezelés

Energetikai kezelés

Életem során többféle energia-átadási móddal kerültem kapcsolatba (Reiki, Arolo, Szellemgyógyászat, Pszi-sebészet, Kapcsolatteremtő gyógyítás, Quantum-gyógyítás, Deeksha).

 

Természetesen mindegyik kicsit más, mégis úgy érzem, hogy a szeretetteli Univerzális Energia átadása a lényeg, bármilyen úton tesszük is azt.

 

Akkor használom önállóan, ha a szervezetnek plusz energia kell ahhoz, hogy a benne lévő erők működni tudjanak. Ha a paciens gyenge, vagy nagyon beteg, akkor az  egyéb módszerek önmagukban nem elégségesek, a szervezet öngyógyító képességéhez nincs elég életerő.

 

Persze az energetizálásnak mindig áldásos hatása van, igy gyakran kombinálom bármelyik általam használatos  módszerrel.

Aku tape kezelés

Az akupunkturát  helyettesítő módszer, melynek során a  részletes kikérdezésen és biorezonanciás analizisen  alapuló meridián-diagnozis felállítása után a végtagokon lévő energiavezetékekre a megfelelő színű rugalmas szalagot ragasztjuk fel. Igy annak túlműködését csillapítjuk, vagy hiánytüneteit rendezzük, ezáltal az adott meridián által befolyásolt szervek, szervrendszerek működése a harmónia, az egyensúly irányába mozdul. Természetesen ezt a kezelést is kúraszerűen kell alkalmazni.

 

A tape-technika nagyon jó hatású emellett a különböző akut vagy krónikus izületi betegségekre is, mert ezáltal az izületet tehermentesítve, mozgását javítjuk, fájdalmát csillapítjuk, gyulladását csökkentjük.

 

A lézerakupunkturával kombinálva kiemelkedően jó eredmények érhetők el.

Aku tape kezelés
Bemer elektromágneses terápia

Bemer elektromágneses terápia

A készülék a legkisebb erek  kitágításával és a nagyobb erek rugalmas mozgásának fokozásával egyedülálló értágító hatást fejt ki. Ezáltal a szervezet összes sejtje megkapja  az optimális működéséhez szükséges oxigént és tápanyagot, valamint a sejtszintű méregtelenítés is akadálytalan lesz.

 

A mikrokeringés javulásának hatására csökken a sejtek öregedése, javul az immunitás, javul az érzékszervek működése, fokozódik az izomerő.

 

Amennyiben a sejtek működése még javítható és a folyamat visszafordítható javul a hallás, a szédülés, a látás, csökken a fülzúgás, javul a koncentrációképesség.

 

Jótékony hatásait tartósan  csak kúraszerűen alkalmazva fejti ki.  Sajnos rendelőmben az idő és helyhiány miatt erre önállóan  nincs lehetőség, csak az egyéb terápiákkal  kombinálva.

 

Van viszont egy kifejezetten bérbeadásra szolgáló gép, melyet otthonában annyian és annyiszor használhatnak, amennyire csak szükség van.

 

Kezelése egyszerű, kiadáskor természetesen részletes tájékoztatást kap erről és a szükséges programokról is.